Lika nekretnine

Dok su u Srbu klicali koljačima, u Boričevcu je služena misa za nevine pobijene

Objavljeno: 28.07.2023

BORIČEVAC - U Boričevcu, mjestu simbolu stradanja Hrvata u 2. svjetskom ratu koji počiniše četnici i partizani, u četvrtak je služena u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije misa za žrtve Boričevca, posebno za one iz roda Ivezića, i to na 82. obljetnicu njihova stradanja.

Misu je slavio župnik Boričevca i Donjeg Lapca Igor Lulić u suslavlju župnika Ličkog Osika i Široke Kule Luke Blaževića. Među blizu stotinjak hodočasnika i vjernika misi su tradicionalno nazočili brojni predstavnici udruge Hrvatskog domobrana iz više hrvatskih gradova od Slavonije do Zadra, Senja, Lošinja i Duge Rese, ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, političkih stranaka, Hrvatskog žrtvoslovnog društva na čelu s Antom Beljom kao i državnim tajnikom u Ministarstvu hrvatskih branitelja Darkom Nekićem i gospićkim gradonačelnikom Karlom Starčevićem. Glazbom je misu animirala Spomenka Bolić.

-Danas se sjećamo svih žrtava iz roda Ivezića kao i svih ostalih žrtava - istaknuo je na početku župnik Igor Lulić te se zapitao: - Postajem li ja dio Kraljevstva Božjeg? Onoga koji nas je izbavio iz kraljevstva tame i prenio nas u kraljevstvo svog dragog sina koji je otkupio našu slobodu i oprostio nam naše grijehe. Mi se nalazimo unutar borbe dvaju kraljevstva, kraljevstva smrti, grijeha i tame kao i kraljevstva koje pobjeđuje, Isusova. Svatko od nas podanik je jednog od ovih kraljevstava, i ne možemo biti podanici obaju kraljevstava u isto vrijeme. Neposlušnost kralju čini vas buntovnikom podložnim protjerivanju i konačno smrti. Nije li baš taj zlikovac vladao ljudskim srcima i umovima kad su počinjeni zločini na ovim prostorima kad su pobijeni nedužni ljudi. Isus ne će tolerirat posjete ljudi kraljevstvu grijeha i smrti. Mi bismo trebali njegovi podanici i pod njegovom jedinstvenom vlašću. Inače riskiramo izgon i duhovnu smrt. Sljedeće pitanje bi bilo što se događa kada postanemo dio Božjeg kraljevstva. On nas počinje hraniti svojom riječju. Kraljevstvo usađeno u naše srce ako se ne razvija ne daje nikakvog ploda. Tada sotona ima mogućnost oteti nam Kraljevstvo Božje. Odaberimo zato svjetlo mira a ne smrti - zaključio je Lulić.

U nastavku su se vjernicima obratili predstavnici državnih vlasti.

IKA/M.K.

 

Novalja.coom