Lika nekretnine

Stručni skup „250 godina hrvatskog šumarstva“

Objavljeno: 12.06.2015

U prigodi održavanja manifestacije „Dani hrvatskog šumarstva“ 12. i 13. lipnja u Otočcu, koja se održava u organizaciji Hrvatskog šumarskog društva i Hrvatskih šuma d.o.o., Ministarstva poljoprivrede, Akademije šumarskih znanosti, Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskog šumarskog instituta, Hrvatske komore inženjera šumarstva i drvne tehnologije, danas je u Gackom pučkom otvorenom učilištu u Otočcu održan stručni skup “250 godina hrvatskog šumarstva“.

Stručnom skupu nazočili su uz brojne uzvanike pomoćnik ministra poljoprivrede Domagoj Križaj, akademici Slavko Matić i Igor Anić, dekan Šumarskog fakulteta dr. Vladimir Jambreković, ravnateljica Hrvatskog šumarskog instituta dr. Dijana Vultetić, te brojni drugi ...

Skup je pozdravio zamjenik gradonačelnika Otočca Nenad Janković iskazavši u svom pozdravnom govoru značaj ove manifestacije, kako za Grad Otočac tako i za širu regiju. Podsjetio na Otočac kao gospodarsko središte, na nekadašnju drvnu industriju kao pokretača gospodarskog razvoja ovoga kraja i na činjenicu da je nekada u Otočcu drvno prerađivačka industrija u finalnim proizvodnim procesima činila strateški dio gospodarske revitalizacije Gacke doline i ovoga djela Like.   

Nazočnima su se obratili glavni tajnik Hrvatskog inženjerskog saveza Davor Podgorčić, predsjednik Hrvatskog šumarskog društva Oliver Vlainić a potom i pomoćnik ministra poljoprivrede Domagoj Križaj.

„Pozdravljam vas u svoje osobno ime i u ime ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine. Svi smo mi šumari ponosni na naših 250 godina šumarstva u Hrvatskoj jer je to 250 godina suradnje, stvaranja znanja i izmjene iskustava. Svima vam želim da puno znanja prenesete u službeno djelu te da se u drugom djelu dobro zabavite“ – kazao je pomoćnik ministra poljoprivrede Domagoj Križaj.

Akademik Igor Anić predstavio je prezentaciju „Dvjestopedeset godina hrvatskog šumarstva ili kako su nastale šume“, te prezentacija dr.sc. Vicka Ivančevića koja je govorila o Šumariji Krasno „Krasno, najstarija šumarija u našoj zemlji neprekidnom razdoblju od 250 godina (1765-2015.)“. Bila je to prigoda da se nazočne upozna i sa prezentacijom dr.sc. Dragana Medvedovića „Povijest pravnog uređenja šumarstva u Hrvatskoj“.

Skup je svojim nastupom uveličala i sopranistica Cynthia Hanssel-Bakić uz klavirsku pratnju Krešimira Popovića.

Dražen Prša  

Novalja.coom